Erdemtaş Makine Sumitomo’nun Çözüm Ortağı Oldu

Dünya’nın pek çok ülkesinde fabrikası olan Sumitomo Rubber Grubu, Çankırı/ Türkiye lokasyonunda bulunan binek otomobil için radyal lastik üretim fabrikasının anahtar teslimi fabrika montaj projesi ve lastik imalat makineleri üretimi için Eremtaş Makine’ yi tercih etti.

Sumitomo Rubber Ako Lastik Sanayi olarak, 2013 yılında kurulan, 2015’ te faaliyete geçen şirket günde 30.000 adet lastik üretmeyi hedefliyor. Bu dev üretim tesisinin kusursuz olarak işlemesi için Sumitomo, anahtar teslimi fabrika montaj projesinde ESO Endüstriyel Otomasyon ve Erdemtaş Makinenin çatısı konumunda bulunan ESO Group ile çalışma kararı aldı.

Anahtar Teslimi Fabrika Montajında Tek Firma ile Çok Çözüm

Proje kapsamında Erdemtaş Makine, Japonya’dan gelen makinaları kendi vinç ve platformları ile inşaatı tamamlanmış fabrika alanına taşıdı. Süreçlerdeki titiz ve profesyonel çalışmaları ile bir adım öne çıkan ESO Endüstriyel  Otomasyon ve kusursuz çalışan makineler üreten Erdemtaş Makine,  montaj alanı markalamasının ardından; mekanik montajı, elektrik montajı, elektrik beslemesinin verilmesi, akışkanlarının anahtarlardan makineye taşınması, makinenin içindeki dahili borulama işlemleri, makinenin enerjilendirilerek teste hazır hale getirilmesi ve testlerde supervisora eşlik ederek destek verilmesi işlerini tamamlayarak üretim yapılana kadar olan süreci başarı ile yönettiler. Bu proje için ESO Group Çankırı’ da Şantiye açarak bir yaşam alanı oluşturdu.

       

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncel Teknoloji ile Yüksek Performans

Projenin ikinci etabında Sumitomo bazı makinaların Türkiye’ de yapılması kararını aldı. Şirket bu noktada yine güçlü bir mühendislik yapısına sahip Erdemtaş Makine’yi tercih etti. 

Sumitomo Rubber Ako’ nun Erdemtaş Makine’ yi tercih etme sebeplerinin başında, Şirket’ in ar & ge, tasarım ve mühendislik gücüyle müşterilerinin gereksinimlerine odaklı projelere uygun çok özel çözümler geliştirebiliyor olması geliyor. Ayrıca Erdemtaş Makine’ nin özellikle lastik imalat ve kauçuk sektöründe üretim yapan endüstriler için ürettiği güvenilir ve kusursuz makineler, daha düşük iş gücü gereksinimi sağlıyor, bakım maliyetlerini minimize ediyor, yüksek hızlı performansları ile üretim verimliliğini arttırıyor.  Güçlü mekanik yapılarda üretilen makinelerin otomasyonu tarafında ise ESO Endüstriyel Otomasyon Sumitoma’ ya çözüm ortağı oldu.                    

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

Erdemtaş Batchoff Hattı İle Kusursuz Soğutma

Erdemtaş Makine, proje çerçevesinde mikser karışım prosesinde çok yüksek bir sıcaklığa ulaşmış olan kauçuk hamurlarının ihtiyaç duyulan ısı özelliklerine inebilmesi için 1. Sınıf kalitede Batch-off Hattı (Soğutma Hattı) makineleri tasarlayarak üretti. Üründe kullanılan güçlü vantilatörler yüksek performans ile çalışarak kauçuk karışımını tam da istenilen ısıya ulaştırıyor.  Ayrıca üründe malzemeleri sıkışmalardan ve bilyelerden koruyan tam emniyetli sistemler bulunuyor. Erdemtaş Makine gerekli durumlarda hamur soğutma kapasitesini artırmak için konveyör-bant sayısını arttırarak, birkaç katlı batch-off makineleri tasarlayıp üretebiliyor. İmalatı tamamlanan hattın Sumitomo Rubber Ako üretim tesisine anahtar teslim montajını yaparak sistemi sahada devreye alan Erdemtaş Makine ürünü çalışır durumda teslim etti.

Hassasiyet ve Güç Bir Arada

Erdemtaş Makine’nin Sumitomo Rubber Ako ‘nun üretim tesisi için imalatını yaptığı diğer bir makine de bitmiş olan lastiğin son fiziksel kontrollerinin yapımında önemli bir rol oynayan Lastik Kontrol Makinesi oldu. Cihaz kusursuz hareket ederek son kontrol noktalarında operatörlerin en önemli ve en güvenilir yardımcısı olmaya devam ediyor.   

Erdemtaş Makine’nin Sumitomo Rubber Ako’ nun üretim hattı için imalatını yaptığı, lastiği içerden pişiren bladder torbasının lastiğe yapışmasını önlemek için yapılan boyamada kullanılan Bladder Boyama Ünitesi, Bladder Enjeksiyon Besleme Ünitesi ve lastik ile çemberi arasındaki dolgu malzemesinin üretildiği Çember Dolgu Makinesi de tam performansla çalışarak verimliliği arttırmaya devam ediyor.   

 

 

 

 

Erdemtaş Makine, diğer bir lastik devi Brisa’nın Aksaray’ da bulunan Lastik Üretim Üssü’nün Anahtar Teslim Fabrika Montajını da gerçekleştirmişti.